Het Ontwikkeladvies 45+

Het Ontwikkeladvies 45+

We werken met z’n allen steeds langer door tot ons pensioen. Toch geldt voor veel mensen dat ze lang bij dezelfde werkgever blijven, soms zelf te lang. Het kan ervoor zorgen dat motivatie en geluk in het werk ver te zoeken zijn. En dan is je pensioen nog ver weg. Speciaal hiervoor heeft de Rijksoverheid het Ontwikkeladvies voor 45+-ers in het leven geroepen. 

Wat houdt dit traject in?

Iedereen die 45 jaar of ouder is, minimaal 12 uur per week werkt (loondienst of ZZP) en niet in de ziektewet of ontslagregeling/reorganisatie zit mag zich voor dit traject aanmelden bij een coachingsinstituut. Voorheen konden alleen specifieke beroepsgroepen aanspraak maken op het ontwikkeladvies, maar nu is dit voor iedereen toegankelijk. De resultaten van de eerste trajecten zijn zeer positief en deelnemers geven aan hier veel profijt van te hebben.

Samen met een coach  werp je een kritische blik op jouw carrière. Dit doe je gedurende 4 sessies van 1 uur. 
Ben je gelukkig op je werk? Voldoet het aan je ambities of zou je je verder willen ontwikkelen? En zo ja wat zijn hier dan de mogelijkheden van?

Er wordt in eerste instantie gekeken hoe jouw ambities het beste gerealiseerd kunnen worden. Is er een mogelijkheid om je bij je huidige werkgever door te ontwikkelen? Zijn er bepaalde studies of cursussen nodig om een carrière switch te realiseren? 

Vervolgens stel je samen met je coach enkele stappen op om dit te realiseren. Zo maak je zelf, met ondersteuning van de coach, een plan voor jouw toekomstige ontwikkelingen en carrièrestap.

Wat levert het je op?

Aan het einde van dit traject krijg je een helder ontwikkelplan. Hierin staan acties die je in de toekomst gaat ondernemen. Verder levert het je vooral veel inzicht en inspiratie op m.b.t. je loopbaan.

Wil jij ook gebruik maken van zo’n gratis loopbaanadvies, dan kan dat via StartKracht waar een erkende loopbaancoach samen met u uitvoering kan geven aan het Ontwikkeladvies traject.